Hundtillbehör

Hundtillbehör finns det en uppsjö av. Vilken hundägare vill inte ha det allra bästa till sin hund. Det finns allt från bäddar, tillbehör till bilar och leksaker. Här nämns bara några av alla de tillbehör som finns till en älskad hund.

 

Bäddar
För valpen finns det bäddar som kallas vetbed, ett exempel på en sådan finns på den här länken. De kan man lägga i valplådan eller inhägnaden där valpen vistas i under den första tiden i sitt nya hem.

 

Matplatsen
Hundens matplats ska naturligtvis hållas ren. Den ska ha tillgång till friskt vatten. Kom ihåg att låta hunden äta i lugn och ro. Avdela en hörna i köket där den kan få vara i fred då den äter. Tänk på att både mat- och vattenskål ska vara av rätt storlek för hunden. Det kan innebära att man får köpa större skålar vartefter hunden växer. Tänk också på att ta med en skål och vatten vid utevistelser. Något som är viktigt att tänka på särskilt under sommarmånaderna då det kan vara riktigt varmt ute. En finurlig produkt för det ändamålet är den här vattenflaskan med en vikskål.

dog leather leash

 

Hund och IT-tillbehör
Hundägare som tycker om it-prylar blir förmodligen glada att finna att det finns GPS-spårare för hundar. GPS-spåraren erbjuder gratis realtidsspårning via app till Android/iPhone. Även för SMS och datoranvändning. Spåraren väger bara 46 gram och är monterad på ett ställbart halsband. Appen använder sig av Google maps, vilket ger obegränsad räckvidd. Den kostnad som eventuellt tillkommer är den för ett SIM-kort. Dessa spårare kan även fästas på katter, bilar eller till och med barn och gamla som man riskerar ska gå vilse.

 

Halsband och koppel
Halsband finns i flera olika utföranden. Viktigt att tänka på är att hunden aldrig ska ha på sig halsbandet inomhus. Endast i samband med att den ska gå ut. Skälet är att den kan fastna och göra dig illa. Kanske kvävas till och med. Halsbandet ska sitta bra. Det ska vara lätt att sätta på, samtidigt som det ska gå snabbt och lätt att ta av. Viktigt är att det har den funktion som ägaren önskar att det ska ha; fast, halvstryp eller stryp. För den som köpt en liten valp är det bra att känna till att det finns särskilda valpkoppel att köpa.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*