Hundar och barn

 

Såhär i juletid finns ofta ”hundvalp” med på många barns önskelistor och även om du som förälder inte spontant känner vare sig ork eller lust att välkomna ett djur till familjen är det flera faktum som talar för att det faktiskt kan vara en riktigt bra idé som julklapp till dina barn.

Förebyggande skäl till att skaffa hund

 

Barn som lider av allergier av olika slag kan många gånger ha en tuff tillvaro där det ska tänkas på allt från miljö till medicin. Att växa upp med husdjur har många fördelar när det kommer till just djurallergier och astma enligt flera studier och forskning.Girl and dog celebrating birthday Så förutom att barnen lär sig vikten vid att ta hand om djur på ett fint, kärleksfullt och ansvarsfullt sätt kan hundar i familjen ha en positiv inverkan på dina barns välmående för stunden, men även i framtiden.

Att kela och leka med hundar sägs även ha en frigörande effekt av viktiga hormoner som stimulerar välbehag i kroppen. Med andra ord finns det många skäl till att skaffa hund för den som lever i en stressig vardag eller lätt utsätter sig för samt lider av stress av olika slag. Hormonet som bygger upp stress kallas för kortisol och enligt en rad studier kan halterna av detta hormon på allvar sänkas genom lek och umgänge med hundar.

Ha roligt i vardagen

En hund ger enormt mycket glädje till familjen som helhet, även du som förälder kommer snabbt att inse lyckan av att ha en hund väntandes bakom dörren när du kommer hem efter jobbet. Det ger också en helt ny typ av spontanitet inom familjen då hundar kräver både lek, rörelse och umgänge. För dig som har trädgård är det en utmärkt plats för barnen att busa med hunden. Se bara till att välja praktiska och hållbara utemöbler som inte tar skada när hunden far fram!

Låt barnen bygga en hinderbana för hunden i trädgården med hjälp av saker de hittar så som kratta, utemöbler, krukor och annat som kan passa som hinder. Ett perfekt sätt för att motivera dina barn till att använda sin fantasi vid lek och rörelse.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*