Semestra med hund

Hundrastgårdar är inte bara bra ställen att rasta sin hund på för lokalinvånarna utan ger också turisters hundar en möjlighet att sträcka på de fyra benen efter en lång bilresa. I såväl Sverige som i andra länder runt om i världen hittar du ett stort utbud av hundrastgårdar. Om du till exempel råkar besöka Googles kontor i Palo Alto, finns där flera hundrastgårdar i området som besöks flitigt av många hundar i Silicon Valley. Här kan din hund göra av med överskottsenergi och samtidigt träffa nya hundkompisar att leka med medan du socialiserar med andra hundägare.

Faran i gräset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det gäller att se upp när hunden ger sig ut i högt gräs eftersom det inte bara är fästingar som gömmer sig där utan också ormar. Våra svenska ormar utgör ingen större risk för de allra flesta människor men när ormar attackerar hundar kan tillståndet för hunden snabbt bli livshotande. Den enda av de svenska ormarna som faktiskt är giftig är huggormen och den rör sig inte bara i skog och mark utan kan om man har otur också vistas i ens trädgård. För att minimera risken för att hunden råkar ut för ormbett i trädgården bör man städa undan högar av löv eller ris som ormen kan hålla sig gömd i. Att regelbundet klippa gräset och se till att det håller sig kort skyddar inte bara mot fästingar utan hjälper också till att hålla ormarna borta. Under skogspromenaden kan det vara en god idé att stampa lite extra i marken för att skrämma bort eventuella ormar.

 

Hund till sjöss

Vissa hundar gillar vatten och vissa inte, men många hundar tycker faktiskt om att följa med på båtturen med sin familj. Ibland kan hunden behöva tränas lite innan den känner sig bekväm med att vara ombord på en guppande båt. Man kan gärna ta sin hund med på seglingen men för att förebygga olyckor är det en bra idé att införskaffa en flytväst till hunden. Hundar kan simma men bör för säkerhets skull ändå bära flytväst. Om hunden till exempel råkar trilla överbord ger flytvästen också dig någonting att ta tag i så du enklare kan fiska upp hunden. Det finns särskilda flytvästar som är utformade för hundar och genom att alltid sätta på hunden flytvästen innan den får gå ombord på båten lär man snabbt in kopplingen mellan båt och flytväst. Så fort flytvästen sedan kommer fram kommer hunden då att veta att det är dags att åka båt.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*