Tips på bra hundnamn

King_Carl_XVI_Gustaf_at_National_Day_2009_CroppedFunderar du på att skaffa Hund och vill få lite inspiration till olika hundnamn? Det finns inga regler alls, du kan själv komma på ett namn och döpa ditt nya husdjur till det. Många föredrar kortare namn eftersom man ofta behöver ropa på sin hund vid lekar och annat, därför passar slagfärdiga namn som klassiska Fido bättre än de namn som har många stavelser. Tänk på att namnet ska hänga med under lång tid, så tänk efter ordentligt och låt sedan din hund få det namn du har kommit på passar bäst.

En hund är bra för hälsan

Fido, Tipo, Lassie, Båtsman, Buster och Zorro är några av de allra vanligaste hundnamnen som hundägare döper sina husdjur till idag. Namnen har blivit klassiska men kan ibland upplevas lite tråkiga just för att de är så vanliga. Är du på jakt ett mer unikt namn till ditt djur? Det kan vara roligt att döpa sin hund till ett namn som klassiskt tillhör oss människor, som till exempel Eva, Astrid, Pelle eller varför inte Peter? Oavsett vad du döper din hund till kommer den så småningom lära sig att lystra till namnet och komma när du ropar. Att ha en hund är för många ett sätt att öka välbefinnandet. Inte bara får du motion i och med de dagliga promenaderna, du har även sällskap hela tiden om du vill. Njut mer av ditt liv genom att skaffa ett husdjur eller investera i ett uterum – eller varför inte göra både och.

Lek med ord

Det går självklart trender i hundnamn precis som inom alla andra områden. Eftersom det tillhör det vardagliga livet att ropa på sin hund har många gjort namnet i fråga till en kul grej. Vad sägs om en hund som heter Kungen, Brorsan eller kanske Vargen? Med namn som dessa kommer nog många människor omkring dig bli förvånande när de till slut får se vem det var du ropade på. Det finns massor av förslag när det gäller hundnamn och här har vi bara nämnt några stycken. Utmana din fantasi och försök tänka ut något som passar dig och din familj – och din hund förstås. Kanske kan hunden heta Eriksson, Blomman eller Herueka? Tänk på att du kommer använda namnet mycket så ta inte ett för humoristiskt namn om du tror att du kommer tröttna på att förklara anledningen bakom. Att införskaffa och döpa en hund är ett stort beslut som ska göras med eftertanke.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*