Hunddagis

Hunddagis är en slags korttidskennel. Många liknar det med förskolan eller som det kallades förr dagis för barn. Allt fler hundägare söker en plats för sin hund på ett hunddagis. I många fall måste man ställa sig i kö då det råder brist på lediga platser på hunddagis. Kötiden kan vara flera månader, upp till mer än ett år. Åtminstone så är det så i storstäderna. Vilket är bra att ha i åtanke innan man skaffar sig en hund – en ny familjemedlem.

 

Kastrering ett krav
I regel bör hanhundar vara kastrerade då hunddagis tar emot tikar som löper. En del hunddagis har det som krav. Hundägare till tikar som löper vill inte att någon okastrerad hanhund kommer i närheten av deras tik.

 

En dag på hunddagis
För den som har för avsikt att skaffa hund och hunddagisplats kan det vara intressant att se hur en hunddagisdag ser ut. Klicka på länken till ett videoklipp som visar just det.

 

Hygien på hunddagiset
För den som driver en hunddagisverksamhet är det viktigt att hålla rent i lokalerna. Allt för att undvika smitta bland de hundar som vistas där dagligen. Under höstens och våren regnruskiga dagar och vinterns dagar med snöslask i töväder kan det vara bra att kunna låta bada hundarna. Då slipper de salt och smuts som de dragit på sig under promenaderna ute. Verksamhetsägaren kan med fördel köpa billiga badkar för ändamålet. Något som både de och hundarna tjänar på.

 

Fördelar för både hund och hundägare
För de hundägare som inte kan eller får ta med sin hund till sitt arbete är det ett måste att skaffa en hunddagisplats. Man får enligt djurskyddslagarna inte lämna en hund ensam en hel åtta timmars lång arbetsdag. Det är djurplågeri. Så det att det finns hunddagis är en stor fördel för hundägare. De kan lämna sin hund och veta att den får mat och vatten och frisk luft under långpromenader och att den också har en plats att vila på. För hunden är det naturligtvis också en trygghet att känna personalen på hunddagiset och de dagliga rutinerna. En bra lösning för både hund och hundägare. Tur att de finns – hunddagisarna.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*